Perzische tapijten

Breng sfeer en kleur in huis met een uniek Perzisch tapijt

Carpet

Ben je op zoek naar een uniek en kwalitatief tapijt? Dan ben je bij Verco Tapijten aan het juiste adres. Bij ons kan je terecht voor een ruim assortiment handgemaakte Perzische tapijten. Deze zijn gekend als één van de oudste en meest duurzame tapijten ter wereld. Met de typische kleurencombinaties en herkenbare prints passen ze bovendien in elk type interieur.

De geschiedenis van Perzische tapijten

Vroeger werden Perzische tapijten en vloerkleden gebruikt om tempels, paleizen en kerken mee te versieren. De vloerkleden lagen op de grond om ruimtes warm en minder vochtig te houden. Voor de motieven putte men voornamelijk inspiratie uit alledaagse zaken zoals planten, bloemen en dieren. De tapijten waren echter vooral geliefd om hun hoge kwaliteit. De Perzen knoopten de kleden met een Perzische knoop. Deze is bij de moderne tapijten nog steeds hetzelfde en neemt minder ruimte in beslag dan andere knopen waardoor er hele fijne patronen en vloeiende lijnen mogelijk zijn.

Een Perzisch tapijt als blikvanger in elke ruimte

Het Perzisch tapijt is weer helemaal terug van weggeweest als decoratief vloer- of wandkleed.

Door de natuurlijke pigmenten die men gebruikt ontstaan er levendige kleuren die warmte geven aan je interieur en zorgen voor een chique uitstraling. De typische prints die deze tapijten zo herkenbaar maken worden op een subtiele manier en met hedendaagse kleuren verweven in het kleed. Effen patronen met enkele nuances zijn echter ook mogelijk. Kortom, Perzische tapijten zijn te verkrijgen in zowel klassieke als moderne en strakke ontwerpen!

Een Perzisch tapijt is verder slijtvast door de wol kwaliteit, brengt instant sfeer en kleur in huis en maakt van je tapijt dé eyecatcher van je kamer. Ze raken daarnaast nooit uit de mode, want een Oosters tapijt staat even mooi in een landelijk, industrieel of modern interieur.

Op zoek naar een Perzisch tapijt in de driehoek Gent – Antwerpen - Brussel?

Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Hamme. Wij hebben een ruim aanbod tapijten in alle maten, kleuren en patronen. In ons assortiment vind je gegarandeerd het tapijt van je dromen.

Handgeknoopt1
Handgeknoopt2
Handgeknoopt3
Handgeknoopt4

Til je interieur naar een hoger niveau met een handgeknoopt oosters tapijt

Scroll naar boven