Kan mijn tapijt in een leuke vorm?

Carpet

Wil je wel eens wat anders dan een traditioneel rechthoekig tapijt? En mag het nog iets specialer zijn dan vierkant of rond? Dat kan! Tapijten bestaan letterlijk in alle maten en vormen. Denk aan organische tapijten die geïnspireerd zijn op natuurlijke vormen. Of een geometrisch tapijt in de vorm van een veelhoek, een halve cirkel, … We maken je graag wegwijs.

De klassiekers: een tapijt met een traditionele vorm

Een rechthoek blijft de meest voorkomende keuze voor een tapijt. Niet helemaal onterecht, want deze tapijten zijn geschikt voor bijna elke kamer. Vierkante tapijten doen het goed in kleine kamers of kamers waarin de meubels in een vierkante opstelling staan. Ronde tapijten zijn populair in eet- en zithoeken. Ze kunnen een interessant visueel element toevoegen aan een kamer. Ovale tapijten zijn wat minder gebruikelijk en geven je kamer een elegante en unieke uitstraling. Maar het kan ook anders.

Waarom geen tapijt met een natuurlijk vorm?

Tapijten met organische vormen zijn geïnspireerd op de natuur. Denk aan keien, druppels, amoeben, … Ze zorgen voor een gevoel van dynamiek in een kamer. Organische tapijten in aardetinten of gemaakt van natuurlijk materiaal zoals wol, geven je kamer een natuurlijke en serene uitstraling. Sowieso voegen ze een uniek en persoonlijk accent toe aan je interieur. Een tapijt met een onregelmatige vorm, kan er ook voor zorgen dat een kamer groter oogt. Omdat deze het oog naar verschillende delen van de kamer leidt en zo een gevoel van diepte creëert.

De kei onder de tapijten

Een Pebble-vorm is enorm populair. Een kei is organisch en asymmetrisch.

Dergelijke tapijten geven je ruimte een interessant visueel accent. Ze geven een gevoel van beweging aan een kamer en zorgen tegelijkertijd voor een rustgevend gevoel.Een tapijt in de vorm van een kei is ideaal om verschillende functies van een kamer te accenturen, zoals een zithoek of een eethoek.

Van vijfhoek tot diamant

Geometrische patronen geven een moderne en eigentijdse uitstraling aan je interieur. Deze patronen zijn populair in hedendaags design en kunnen een kamer een strak en modern gevoel geven. Grillige vormen en levendige kleuren geven je kamer een speelse of eigenzinnige touch.

Leuk in elke kamer

Verliefd op een vloerkleed met een speciale vorm, maar geen idee waar je het kan leggen? We geven je graag wat inspiratie:

  • Als eyecatcher in de woonkamer
  • Om je eetkamer te accenturen door een tapijt te kiezen dat past bij de vorm van je tafel
  • Als originele binnenkomer in de hal, ligt meestal vrij of met een zeteltje erbij
  • Een natuurlijke vorm als rustgevend element in de slaapkamer
  • Als leuke aankleding voor een dressing met enkele poefjes erbij

Op zoek naar een tapijt met een speciale vorm?

Zoek je een eyecatcher voor je interieur? En wil je weten welke vormen mogelijk zijn? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Hamme. Onze interieuradviseurs staan je graag bij met raad en daad.

Vorm tapijt
Vorm tapijt
Vorm tapijt
Vorm tapijt

Til je interieur naar een hoger niveau met
een tapijt in een leuke vorm

Til je interieur naar een hoger niveau met een tapijt in een leuke vorm

Scroll naar boven