Daarom is een rond tapijt zo populair

Een mooi vloerkleed past altijd! Of je nu gekozen hebt voor een houten vloer, tegels of een betonvloer, er bestaat een vloerkleed voor elk interieur. Het is decoratief, creëert sfeer en gezelligheid én zorgt voor een goede akoestiek. Is een rechthoekig vloerkleed te standaard voor jou? Met een rond tapijt geef je een leuke twist aan je interieur!

Doorbreek de rechte lijnen

Waarschijnlijk staat je woning al vol met rechthoekige meubels en toestellen. De salontafel, de tv, de zetel, de kast… stuk voor stuk hebben ze een vierkante of rechthoekige vorm. Zelfs de kamer op zich is een vierkant of een rechthoek! Met een rond tapijt doorbreek je heel eenvoudig deze rechte lijnen. Bovendien laat het de kamer ook groter lijken. Waar rechthoekige vormen een ruimte vaak afbakenen zorg je met een rond vloerkleed voor openheid.

Nog geen idee waar je een rond vloerkleed kan neerleggen? Je hebt keuze te over! Een tapijt komt altijd mooi tot zijn recht bij een zetel of in de slaapkamer, maar ook als je een knus zithoekje wilt creëren is een rond vloerkleed ideaal. Het is ook perfect te combineren met een salontafel of een klein bijzettafeltje. Ga je graag voor de ultieme match? Plaats je rond tapijt dan onder een ronde eettafel.

Voor ieder wat wils

Ronde tapijten bestaan in allerlei verschillende maten, maar ook de poolhoogte verschilt. Wil je een heerlijk zacht plekje om met je voeten in te verdwijnen? Dan is een hoogpolig vloerkleed de beste keuze voor jou. Wil je een vloerkleed dat je iets gemakkelijker kan onderhouden, maar toch een unieke uitstraling geeft aan je interieur? Dan is een tapijt met lage polen een beter idee.

Een rond tapijt is ook perfect om wat kleur aan je interieur toe te voegen. Het tapijt is vaak niet zo groot waardoor het niet overheersend aanvoelt als je voor een iets fellere kleur gaat. Is een felle kleur niet jouw ding? Dan kan je altijd kiezen voor een tapijt met een leuke print. Kortom, wat je ook zoekt, er bestaat een rond tapijt voor iedereen!

Op zoek naar een rond tapijt?

Ben je op zoek naar het perfecte rond tapijt voor jouw interieur? Of wil je er graag nog wat meer over weten? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Hamme. Onze interieuradviseurs staan je graag bij met raad en daad!

Scroll naar boven