Geur uit tapijt krijgen? Zo doe je dat!

Een tapijt in huis is heerlijk zacht en knus, maar het schoon houden is een hele uitdaging. Zorgt een stinkend tapijt voor een onaangename geur in huis? Dan wil je liever vandaag dan morgen een oplossing. Geen idee hoe je geur uit je tapijt moet krijgen? Wij helpen je op weg!

Oorzaken van vieze geurtjes

Er bestaan tal van redenen waarom je tapijt vies kan gaan ruiken zoals het onvoldoende stofzuigen, vlekken die niet onmiddellijk verwijderd worden of doordat jouw huisdier op het tapijt eet.

Veel onaangename geuren worden echter veroorzaakt door een gebrek aan ventilatie. Huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat vieze geurtjes gewoon blijven hangen. Denk aan de geur van huisdieren of nicotine, maar ook schimmels kunnen slechte geuren veroorzaken.

Schimmels zijn vaak niet op te merken, maar ze zorgen wel voor een ongezond leefklimaat in je woning. De kans is groot dat je het probleem al hebt willen oplossen met een geurverwijderaar, maar jammer genoeg maskeert die enkel de slechte geur. Het probleem zelf wordt niet aangepakt.

Zo maak je komaf met een stinkend tapijt

De oplossing ligt eigenlijk niet ver weg. Met zuiveringszout kan je heel eenvoudig vieze geuren uit je tapijt verwijderen. Bovendien is zuiveringszout beter voor het milieu en minder schadelijk voor je gezondheid dan producten die agressieve chemicaliën bevatten. Het is ook goedkoop, gemakkelijk te gebruiken en veilig voor je omgeving.

Zo ga je aan de slag:

  • Stap 1: Stofzuig je tapijt grondig zodat alle vuiltjes en stofdelen verwijderd worden. Nadat je het tapijt goed gestofzuigd hebt loopt er best niemand meer op.
  • Stap 2: Ga met het zuiveringszout aan de slag. Besprenkel het tapijt rijkelijk zodat de volledige oppervlakte bedekt is. Zie je de kleur van je tapijt niet meer? Dan ben je klaar.
  • Stap 3: Gebruik een droge borstel of spons om het zuiveringszout goed in het tapijt te schrobben. Zorg ervoor dat het zout diep in het tapijt kan doordringen. Dit is vooral belangrijk als je een hoogpolig tapijt hebt.
  • Stap 4: Check je tapijt. Zie je nog een plekje dat niet bedekt is? Besprenkel het dan alsnog met zuiveringszout.
  • Stap 5: Laat het product een nacht tot een hele dag intrekken. Hoe langer je wacht, hoe meer succes je zal hebben dat de vieze geur uit je tapijt is. Belangrijk is dat er ondertussen niemand op het tapijt stapt.
  • Stap 6: Verwijder het zuiveringszout met een stofzuiger. Ga rustig te werk en herhaal indien nodig.

Opgelet: een hoogpolig tapijt behandel je beter niet met zuiveringszout!

Algemene tip: organiseer jaarlijks een grote kuis waarbij je het tapijt wegneemt en alles wat eronder ligt verwijdert.

Geur uit tapijt krijgen? Schakel onze hulp in!

Heb je al alles geprobeerd maar lukt het je niet om de vieze geur uit je tapijt te krijgen? Laat je tapijt dan reinigen door een professional. Hiervoor ben je bij Verco Tapijten aan het juiste adres. Breng je tapijt bij ons binnen en wij zorgen ervoor dat je er opnieuw van kan genieten. Daarnaast kan je ook voor reinigingsproducten bij ons terecht én staan wij steeds paraat om al je vragen te beantwoorden.

Neem snel contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Hamme. Wij helpen je graag verder!

Scroll naar boven