HANDGEKNOOPT TAPIJT

Handgeknoopte oosterse tapijten: EEN WARE LUST VOOR HET OOG

Carpet

Traditionele oosterse motieven met betoverende kleurschakeringen of liever strak en modern? Nieuw-Zeelandse, Iraanse of Himalayawol? De keuze in handgeknoopte oosterse tapijten is groot. Stuk voor stuk handgemaakt in Iran, Afghanistan, Nepal of India. Elk land heeft een eigen manier van afwerking met eigen stijlen en tradities. Bij Verco Tapijten laten we je graag kennismaken met deze parels uit de oosterse wereld.

Puur handwerk, 100% uniek

Wat maakt een oosters tapijt zo bijzonder? Dat is het pure handwerk. Elk tapijt is met de hand geknoopt, er komt geen machine aan te pas. Als je goed kijkt zie je bij het openplooien van de pool de knoopjes zitten. Zo herken je het echte, authentieke karakter. Het is deze ambacht die leven geeft aan het tapijt.

Handgeknoopte oosterse tapijten zijn 100% uniek. Je vindt in principe nooit een identiek exemplaar. Het zit ‘m soms in kleine details zoals de kleurnuances afhankelijk van de gekozen wol.

Wist je dat een oosters tapijt in hoofdzaak uit wol bestaat? Soms met wat natuurzijde, vooral als detaillering. Een goede kwaliteit van wol die op de juiste manier behandeld is, is een absolute meerwaarde.

Een eyecatcher bij je thuis

In de eetkamer, living, inkomhal of bureaukamer: een oosters tapijt is een ware eyecatcher. Onderdeel van het ambachtelijk proces is de manier van kleuren. Dit bepaalt mee de authenticiteit en prijs van een oosters tapijt.

Enerzijds is er de natuurlijke kleuring. Deze geeft in combinatie met een mooie wolkwaliteit een fenomenaal resultaat. Het tapijt leeft als het ware op. Anderzijds is er de chemische kleuring. Deze is iets eenvoudiger, minder authentiek en goedkoper.

Ons aanbod handgeknoopte oosterse tapijten

Rechthoekig of vierkant? In standaardafmetingen of liever op maat? Onze interieurspecialisten staan klaar om je wegwijs te maken in de boeiende wereld van de ambachtelijk geknoopte tapijten, rechtstreeks afkomstig van Iraanse, Nepalese, Afghaanse en Indische topateliers.

  • Exclusieve Iraanse pareltjes: deze collectie bevat het fijnste knoopwerk in de mooiste materialen en met de meest intense kleuren.
  • Hedendaagse Indische pracht: het traditionele knoopwerk in heldere kleuren en met bijzondere patronen of dessins.
  • Afghaanse finesse in een nieuw kleedje: een veelzijdige collectie gaande van klassiekers in pasteltinten tot vrolijke modern gekleurde streepjes of een spannende combinatie van klassiek en modern in één tapijt.
  • Veelzijdige warmte uit Nepal: een eenvoudig en neutraal type van tapijt dat in vele interieurs toepasbaar is.

Dankzij onze jarenlange band met onze rechtstreekse leveranciers zijn er enorm veel mogelijkheden binnen onze collectie handgeknoopte oosterse tapijten. En dat van ontwerp tot afwerking.

Wij werken uitsluitend met leveranciers die ethisch verantwoord ondernemerschap met respect voor mens en dier én voor hun ambacht hoog in het vaandel dragen.

Eind 2022 reisden we naar de Nepalese knoperij waar we ondertussen al meer dan 35 jaar op vertrouwen. Elk handgeknoopt Nepalees tapijt is puur handwerk. Een fénóménaal staaltje vakman- en vrouwschap! In ons reisverhaal nemen we jou graag mee voor een blik in de knoperij waar je het hele proces van wol tot tapijt ontdekt. Daarnaast vertellen we je wat meer over de leefomstandigheden van de Nepalese tapijtknopers en over onze eigen reisbeleving.

Handgeknoopt1
Handgeknoopt_tapijt_2
Handgeknoopt3
Handgeknoopt4

Til je interieur naar een hoger niveau met een handgeknoopt oosters tapijt

Scroll naar boven