Anti-allergisch tapijt: een fabeltje of echt?

Ben jij allergisch aan huisstofmijt? Dan ben je zeker niet alleen, maar liefst 10% van de wereldbevolking heeft er last van. Misschien heb je daarom besloten om alle tapijten uit je woning te bannen. Dat is voor niks nodig, want met een anti-allergisch tapijt geniet je van de zachtheid en het comfort van een tapijt zonder dat je altijd loopt te snotteren.

Tapijten zorgen voor een schonere lucht in huis

Dat een tapijt de klachten van huisstofmijt of astma verergert is slechts een fabeltje. Sterker nog, onderzoek heeft aangetoond dat een tapijt de concentratie van fijne stofdeeltjes in de lucht aanzienlijk verlaagt. In ruimtes met een tapijt zijn er maar liefst 50% minder fijne stofdeeltjes aanwezig in de lucht dan in ruimtes met een harde vloer. Dit komt doordat tapijten in tegenstelling tot harde vloeren een stofbindende werking hebben. Hierdoor krijg je een lagere concentratie van stof in de lucht.

Kies het juiste tapijt

Als je allergisch bent, hoef je dus zeker niet alle tapijten uit je huis te bannen. Het is wel belangrijk dat je een anti-allergisch tapijt koopt. Kies voor een tapijt waarbij de garen fijn geweven zijn zodat het stof er op blijft liggen, dit maakt het stofzuigen een pak makkelijker. Laagpolige of synthetische tapijten kunnen dus perfect.

Ook al heb je een anti-allergisch tapijt gekozen, je tapijt goed onderhouden blijft belangrijk. Stofzuig daarom je tapijt regelmatig, gemiddeld een tweetal keer per week. Ventileer ook dagelijks de ruimte waar het tapijt ligt en reinig het tapijt om de zoveel tijd grondig.

Meer weten over een anti-allergisch tapijt? 

Wil je graag een anti-allergisch tapijt kopen? Of heb je graag eerst nog wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Hamme. Wij helpen je met veel plezier verder!

Scroll naar boven