Wanneer kies je voor een effen tapijt?

Een effen tapijt is niet voor iedereen. Maar voor wie streeft naar een rustige, strakke of ruimtelijke uitstraling in zijn interieur, kan het wel de juiste keuze zijn. Hoogpolig of laagpolig, een effen tapijt kan zo zijn charme hebben, wanneer je het op de juiste manier combineert.

Zo komt een effen tapijt tot zijn recht

Helemaal zen

Een effen tapijt draagt bij aan een rustig interieur, waarin kalmte en sereniteit centraal staan. Door te kiezen voor een tapijt zonder patronen of structuren, in combinatie met neutrale gordijnen en zetelstoffen, ontstaat er een harmonieuze sfeer.

Superstrak

Ook voor wie een strakke, moderne uitstraling wil creëren in zijn interieur, is een egaal tapijt een goede keuze. Denk vooral aan een loftstijl bijvoorbeeld, met een minimalistische en cleane look. Het tapijt draagt bij aan de strakke uitstraling van de ruimte en zorgt voor een gevoel van eenvoud.

Ruimte creëren

Is de ruimte waarin je het tapijt wil leggen niet bijzonder groot? Een tapijt in één kleur kan wonderen doen voor het ruimtegevoel in de kamer. Vooral handig voor kleinere kamers of appartementen waar je de beschikbare ruimte optimaal wil benutten.

Ton sur ton

Een effen tapijt past uitstekend in interieurs waarin één specifieke tint de hoofdrol speelt. Denk aan een palet van verschillende schakeringen beige, waarbij de vloer, het tapijt en de meubels variëren in deze kleurschakeringen. Dit laagjeseffect zorgt voor een rustige en kalme sfeer.

Slaap zacht

Een effen tapijt komt zeker tot zijn recht in de slaapkamer. Het zorgt voor een rustgevende sfeer en draagt bij aan een goede nachtrust. En met een tapijt onder of naast je bed, sta je ‘s ochtends niet meteen met je voeten op de koude vloer.

Waar je op moet letten wanneer je kiest voor een effen tapijt

In de inkomhal zie je minder vaak een effen tapijt. Kies hier voor iets meer kleur, structuur of nuance om een gastvrije en uitnodigende sfeer te creëren. Hou er ook rekening mee dat je vlekken op een effen tapijt makkelijker ziet. Tapijten met meer kleur, patroon of structuur, verhullen vuil of vlekken beter.

Je vindt effen tapijten zowel in onze standaardcollecties als in ons maatwerk. We helpen je graag kiezen. Neem wanneer je langskomt gerust foto’s van je interieur mee en noteer de afmetingen van de kamer en je meubels. Ga je voor toon op toon in je interieur? Breng dan zeker kleurstalen mee van de andere elementen in de ruimte om zo de juiste tint te kiezen.

Scroll naar boven