Handgeknoopte tapijten uit Nepal: voor het ultieme warme interieur

De charme van de handgeknoopte tapijten uit Nepal al ontdekt? Ze passen in elk interieur, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins én stralen pure warmte uit. Je komt er alles over te weten in dit blogbericht.

In de eetkamer, salon of inkomhal: handgeknoopt Nepalees tapijt doet élke ruimte opleven. Het is een heel toegankelijk en veelzijdig kortpolig.

Nepalese tapijten: authentiek vakmanschap

Verantwoordelijk voor deze kunstwerkjes zijn de Nepalese tapijtateliers – vaak kleine familiebedrijven die de stiel generatie op generatie doorgeven. Hun kennis en vakmanschap hebben ertoe geleid dat de Nepalese tapijten vandaag over heel de wereld bekend zijn.

100 procent handwerk

Van het scheren van de schapen tot het wassen, kleuren, spinnen en knopen van de Himalayawol: alles is zuiver handwerk. Wie een authentiek Nepalees tapijt wil, moet daarom wel wat geduld hebben. Het volledige productieproces duurt ongeveer 5 à 6 maanden. Maar daarna kun je wel pronken met een uniek topstuk.

Aanpasbaar aan jouw wensen en voorkeuren

Een Nepalees tapijt kan volledig aangepast worden aan jouw wensen. Kleuren gaan van lichtbeige, taupebruin tot oranje, rood, blauwgrijs en groen. En de natuurlijke, warme kleurschakeringen van de Himalaywol maken dat het tapijt warmte en karakter uitstraalt.

De afmetingen en boorden kunnen, in de mate van het mogelijke, aangepast worden aan je persoonlijke eisen. En ook de keuze aan tekeningen is heel ruim. Bijzonder geslaagd zijn ook de accenten in zijde, die voor een speels effect zorgen.

Nepalese tapijten in het kort

Om af te ronden zetten we nog eens de belangrijkste eigenschappen van de Nepalese wol op een rij:

  • 100 procent handwerk
  • afkomstig van authentieke Nepalese ateliers
  • veelzijdig
  • zachte en zuivere wol met warme uitstraling

Onze Nepalese tapijten eens van dichtbij bekijken? Iedereen is welkom in onze showroom.

Scroll naar boven