5 must have interieurtrends voor 2018

Trendspotters en interieurspecialisten weten het al langer: 2018 is het jaar dat we de bescheidenheid laten vallen en alles iets groter en bombastischer aanpakken. Het interieur mag er luxueus en exclusief uitzien. Wij zetten de belangrijkste interieurtrends van 2018 op een rij.

1) Luxueuze en exclusieve uitstraling

Glanzende materialen, kussens in bont, rijk ogende stoffen en plaids: hoe luxueuzer de look, hoe beter. Let op, luxueus is niet hetzelfde als duur. Ook goedkopere materialen die er exclusief uitzien, zijn helemaal in. Zolang het maar blinkt, glittert of fonkelt. Goud-, zilver- en koperkleuren zijn een must. Welke stoffen je ook kiest, zorg wel dat het geheel in harmonie is.

2) Grote salons

Het grootste deel van de woonkamer reserveren we voor de salon. Hoekopstellingen met grote salontafels zijn niet alleen praktisch, maar ook een echte eyecatcher. Het proberen waard!

3) 1.000 tinten groen

Groen in al zijn varianten is dé kleur van het jaar. Donker, etnisch, petroleum, vergrijsd, …: het is al groen wat de klok slaat. Van de stoffen, over het behang, tot de tapijten.

4) Terug naar de natuur

Nu er steeds minder natuur te vinden is buiten, halen we de natuur massaal binnen in onze huiskamer. Bloemen, planten of dieren komen vaak terug in behangpapier – ideaal als accentmuur. Ook kussens en gordijnen zijn weelderig gedecoreerd in het thema van de natuur. En decoratieve elementen in hout vinden steeds gemakkelijker hun weg naar ons interieur.

5) Nepbont en dierenhuiden

De natuur is écht een inspiratiebron dit jaar, want ook dierenhuiden en nepbont maken een opmars in het interieur. Ook dit zijn ideale eyecatchers.

Ben je nieuwsgierig naar de interieurtrends van 2018? Kijk eens rond in onze toonzaal en doe inspiratie op voor jouw woonkamer.

Scroll naar boven