Dit zijn de interieurtrends voor 2019

Ben jij een echte interieurliefhebber? Hou je ervan om je inrichting regelmatig te veranderen? En wil je weten wat de trends zijn voor 2019? Wij gingen voor jou de sfeer opsnuiven op Intirio, de vakbeurs voor professionals in de Benelux. Ontdek hieronder wat je in huis moet halen om in 2019 helemaal mee te zijn.

Trend 1: natuurlijke materialen in je interieur

Net zoals vorig jaar staat in de interieurs van 2019 de natuur centraal. Dat zie je vooral aan de materialen: veel houten meubels en accessoires. Maar daarnaast komen ook botanische figuren en natuurlijke prints terug. Dierenprints, jungle-patronen, tropische bloemen en planten … Je ziet het allemaal terugkomen in behang, stoffen en accessoires.

Trend 2: kies voor veel bling bling 

Ook in 2019 zie je veel bling bling in interieurs, net zoals in 2018. Denk maar aan glanzende tapijten of satijnen kussens. Goud, rosé en zilver zijn daarbij de belangrijkste tinten. Gemakkelijk te combineren kleuren die mooi glanzen en er luxueus uitzien.

Trend 3: mix & match allerlei prints

Wat helemaal nieuw is dit jaar? Prints, heel veel prints. Botanisch, retro, vlekken, strepen, you name it. Drukke interieurs zijn aan een echte opmars bezig. De kunst is hier om slim te matchen. Kijk goed naar de kleuren en blijf binnen één thema.

Trend 4: haal kleur in huis

De tijd van neutrale en witte interieurs is definitief voorbij. In 2019 is het tijd voor veel kleur in allerlei combinaties. En dat binnen alle kleurenfamilies.

Zijn pastelkleuren jouw ding? Mix dan bijvoorbeeld blauw, roze en groen. Hou je meer van vage kleuren, zoals aubergine, roest en petroleumblauw? Experimenteer gerust daarmee. Hou je van warme kleuren of net van koele kleuren? Zolang je verschillende kleuren van dezelfde familie combineert in je interieur, zit je goed.

Trend 5: spiced honey 

De trendkleur van 2019? Spiced honey: een soort oker, honinggeel. Een veelzijdige kleur die ook strogeel of goudgeel genoemd wordt. Hoe dan ook is spiced honey een rijke, diepe kleur die je gemakkelijk kan combineren.

Zo vertaal je de trends naar jouw interieur

Je had het al begrepen: mix & match is de boodschap. Heb je een muur behangen met jungleprint? Kies dan voor kussens en accessoires met bladeren en groentinten. Onder een effen zetel in spiced honey kan je dan weer een tapijt leggen met glanzende vezels.

Kortom: durf te combineren. Kies voor een fijne afwerking en veel unieke details. Rijke, fijne stoffen en hoogwaardige, natuurlijke materialen zijn een uitstekende keuze voor je inrichting. Denk daarbij aan wol, linnen, velours, fluweel, satijn, en zijde.

Een vooruitblik: de zwarte cultuur 

Benieuwd wat er dit najaar aankomt als interieurtrend? De zwarte cultuur. Donkere kleuren, kleisteen, aarde en ruw hout. Robuustere meubels en prints van Afrikaanse dieren en planten. En natuurlijk de trendkleur van dit jaar: spiced honey. Daarmee haal je meer gezelligheid en warmte in huis. Kortom: de Afrikaanse zon in je interieur.

Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Wil je je interieur opfrissen en heb je graag professioneel advies? Kom gerust eens langs. We helpen je graag verder.

Scroll naar boven