De meerwaarde van oosterse decoratie in een westers interieur

Oosterse decoratieve elementen zijn aan een flinke opmars bezig in de Vlaamse huiskamer. Kalligrafische penselen, bi-schijven, gemberpotjes, stenen ornamenten en kruiken afkomstig uit vb. Nepal, India, Indonesië of China geven het interieur een authentieke toets. In dit artikel kom je er meer over te weten.

Oosterse decoratie is een meerwaarde voor bijna elke woning: van modern tot strak landelijk of warm landelijk, zelfs met een knipoog naar hedendaags klassiek. Sommige voorwerpen zijn gekleurd, altijd fijn om te gebruiken als eyecatcher. Andere gaan mooi op in het geheel van het interieur.

Een compositie van oosterse decoratie

Decoratieve oosterse elementen lenen zich uitstekend om composities te maken want één stuk zegt niet zo veel, tenzij het een groot verwerp is.  Plaats bijvoorbeeld verschillende voorwerpen bij elkaar en rangschik ze volgens formaat van klein naar groot, voor een mooi effect. Ook leuk is om een groepje van allemaal dezelfde voorwerpen bij elkaar te zetten.

Als eyecatcher of onopvallend ornament voor de attente bezoeker? Jij kiest.

De prijs van oosterse voorwerpen

Oosterse decoratie vind je vandaag in bijna elke interieurwinkel. De prijzen liggen ver uiteen omdat er heel wat namaak circuleert. Wil je graag een origineel stuk? Kies dan voor een winkel die met zorg selecteert en het verhaal achter de stukken kent. Durf gerust naar de echtheid, de origine en het gebruik vragen. Zo koop je steeds in vertrouwen.

Verco Tapijten weet hier raad mee. Ontdek ons zorgvuldig uitgekozen assortiment in de showroom.

Scroll naar boven