Perzische tapijten een slimme investering?

Zo een 30 à 40 jaar geleden was het interieur pas af als er een Oosters handgeknoopt tapijt op de vloer lag. Toen verkondigden men ook dat dit een veilige manier van ‘investeren’ was. Mensen kochten toen zo’n tapijt met de belofte van de winkelier dat de waarde alleen maar zou stijgen in prijs. Ze spraken steevast van een grote vraag en schaars aanbod. Kortom het Oosters tapijt kende zijn glorietijd.

Oosterse tapijten door de jaren heen 

Met het verstrijken van de jaren en veranderen van de interieurtrends verging ook de glorie van de Oosterse tapijten. De veelheid aan tapijten – er werden zelfs tapijten over elkaar gelegegd – verdween dan ook. Mensen wilden een rustiger en meer hedendaagse sfeer in huis. Oosterse tapijten maakten dus plaats voor andere types van tapijtstijlen.

Kwaliteit van Perzische tapijten 

Vroeger kozen de mensen voor kwaliteit die jarenlang meeging. Het moest vooral dus duurzaam zijn en een heel leven meegaan. De meerprijs die daar mee gepaard ging betaalden ze graag.

Tegenwoordig worden de interieurs vaker veranderd om mee te zijn met de laatste interieurtrends. Daarom wordt dus ook meer naar de prijs gekeken.

Gevoel van de koper

Er zijn vandaag veel prachtige handgeknoopte Oosterse tapijten op de markt. Maar de investering hangt af van welke waarde de koper eraan hecht. Als de koper een goed gevoel heeft bij een bepaald tapijt in de woonkamer zal dat dus voor hem/haar ook van onschatbare waarde zijn. Alles begint bij het graag zien van het tapijt.

Wil jij ook graag verliefd worden op onze Tapijten? Kom snel een kijkje nemen in onze showroom.

Scroll naar boven