Een tapijt met patroon, past dat in mijn interieur?

Ben je geen fan van vijftig tinten beige? Of maak je graag een statement met je interieur? Dan is een tapijt met patroon iets voor jou. Je wil natuurlijk dat de kleuren en het patroon passen bij jouw smaak en woonstijl. Gelukkig zijn er veel manieren om je vloerkleed een hoofdrol te geven in je interieur.

Zo kies je het juiste tapijt met patroon

  • Kijk goed naar de plaats: beslis waar je het tapijt wil leggen en welke afmetingen het moet hebben. Komt het tapijt bij een muur met een uitgesproken kleur of drukker behang? Dan is een rustiger patroon een goed idee. Word je tapijt de blikvanger van de ruimte? Ga dan gerust voor een opvallend en kleurrijk exemplaar.
  • Bepaal de stijl: welke stijl past binnen je interieur? Denk aan modern, traditioneel, bohemian, … Stijlen en patronen verschillen naargelang het land van herkomst van een tapijt. Van moderne gekleurde strepen tot bloemen en geometrische patronen.
  • Kies de kleur: welke kleuren zitten al in je interieur? En welke complementerende kleuren passen daar het best bij? Neem gerust een stukje stof mee van je gordijnen, een staal van je behang of een vloertegel. Zo zie je meteen welk effect het tapijt met patroon heeft in je interieur.
  • Let op de kwaliteit: overweeg factoren zoals kwaliteit, slijtvastheid en onderhoud wanneer je een keuze maakt.
  • Laat je inspireren: bekijk verschillende tapijten met patronen en kleuren die je mooi vindt om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Twijfel je? Wij tonen je graag tapijten met verschillende tekeningen. Van een fijn en klein dessin tot grote en uitgesproken patronen.

Vertrouw op ons advies

Vind je verschillende opties in onze showroom en geraak je er niet meteen uit? Wij presenteren de gekozen stuks graag bij je thuis. Zo zie je meteen welk tapijt met patroon helemaal op zijn plaats is in jouw interieur. Gratis en zonder aankoopverplichting, dat spreekt voor zich.

Scroll naar boven