Met deze 4 tips fleur je zo je woonkamer op

Ben je je woonkamer beu? Is het tijd voor een nieuwe wind? Maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Geen nood. Dit artikel geeft je vier tips waarmee je meteen aan de slag kunt. Straks ziet je woonkamer er weer als nieuw uit.

Volg de seizoenen en pas je interieur om de drie maanden aan. Je hoeft niet altijd de grove middelen en grote budgetten boven te halen. Ook kleine veranderingen kunnen een heel ander gevoel teweegbrengen. Enkele tips:

1) Vernieuw je tapijten

Een nieuw tapijt geeft onmiddellijk een andere indruk en sfeer. Je kunt al je tapijten in een keer vervangen of je beperken tot één exemplaar. Let er in dat geval wel op dat je een match vindt met de tapijten die je wenst te behouden.

2) Kleine veranderingen met grote gevolgen

Schoonheid zit in de details. Vervang je oude kussens door nieuwe en frisse kleuren. Of meng verschillende formaten, kleuren en stoffen. Zo krijg je een leuk en speels effect. Laat enkele kleuren terugkomen in een tafelkleed en enkele decoratiestukken voor een op-en-top harmonieus eindresultaat.

3) Tabula rasa

Vertrek van een wit blad en kleed je kamer opnieuw helemaal in. Vanzelfsprekend staat tegenover deze grondige aanpak ook een stevig prijskaartje. Ga er dus niet te lichtzinnig over, maar laat je inspireren en adviseren door een interieurspecialist. Hij of zij helpt je bij de keuze van het behang, de schilderwerken, de raambekleding en de tapijten.

4) Schik je meubels anders

Minder drastisch (en duur), maar zeker even doeltreffend is deze: herschik gewoon je meubels eens. Wissel het salon en de eetplaats bijvoorbeeld van plaats. Of zet de eettafel eens diagonaal in plaats van loodrecht op de muren. Andere kleine ingrepen die een wereld van verschil maken: verschuif kasten en bijzettafeltjes of herschik de fauteuils in het salon.

Kom inspiratie opdoen in onze showroom.

Scroll naar boven