Is een katoenen tapijt iets voor jou? Ontdek de voor- en nadelen

Wol of katoen? Het zijn allebei natuurlijke materialen. Een wollen tapijt blijft het populairst. Omdat het slijtvast is en makkelijk om te onderhouden. Toch zijn er ook heel wat goede redenen om een katoenen tapijt te kiezen.

Een katoenen tapijt voor wie gevoelig is voor wol

Hou je niet van wol? Of ben je allergisch? Dan is een katoenen vloerkleed een goed alternatief. Katoen, gemaakt van de katoenplant, is bovendien een natuurlijk en veelzijdig materiaal. Katoenvezels zijn zacht en sterk en houden kleurstoffen goed vast. Die eigenschappen maken van katoen een fijn materiaal voor vloerkleden.

Een zachte en natuurlijke uitstraling

Katoenvezels hebben geen veerkracht en blijven dus platliggen. Daarom is katoen eerder geschikt voor tapijten met een korte poolhoogte. Katoen glanst niet en ziet er wat losser uit. De speelse en natuurlijke look van katoen werkt perfect in de kinderkamer, een fitnessruimte of poolhouse, een tweede verblijf, … Tip: Katoen kan wat glad zijn. Met een antislip ondertapijt voorkom je dat het vloerkleed gaat schuiven.

En het onderhoud?

Katoen is minder duurzaam dan wol en je maakt een katoenen tapijt minder makkelijk schoon. Een klein tapijt in katoen kan meestal in de wasmachine. Check altijd eerst de onderhoudsinstructies. Een groter tapijt kan je schoonmaken met een mild schoonmaakproduct en je moet je handen even uit de mouwen steken.

Kies jouw katoenen tapijt

Heb jij een ruimte die vraagt om een katoenen tapijt? In onze collectie vind je katoenen vloerkleden in verschillende kleuren. Aan jou de keuze! Een katoenen tapijt of liever eentje uit wol? En kies je voor neutrale kleuren of ga je volop voor kleur? Verco geeft je graag advies over het materiaal en de stijl van je tapijt. Kom langs in onze showroom en ontdek onze collectie.

Scroll naar boven