Ga voor de juiste sfeer met een gekleurd tapijt

Met een gekleurd tapijt breng je niet alleen kleur, maar ook sfeer in een ruimte. Het is een makkelijke manier om je interieur een upgrade te geven. Er zijn superveel mogelijkheden en dat maakt kiezen niet altijd makkelijk. Want welke kleur past bij jouw interieurstijl? En hoe zorg je ervoor dat het plaatje klopt?

Een kleurinjectie voor elk type woning

Grijze vloer, lichte wanden, zwarte ramen en deuren, … Toch kan ook in een moderne woning de kleur eraf spatten. Kies voor je strakke interieur gerust felle kleuren zoals knalblauw, felrood of levendig groen. Zo zorg je voor een stevige eyecatcher. Wanneer de kleuren van je tapijt ook terugkomen in de rest van je kamer, maak je er één mooi geheel van.

Is je stijl eerder landelijk? De ultieme landelijke sfeer bereik je met ambachtelijk gemaakte tapijten, van pure natuurlijke materialen. En die mogen gerust een kleur hebben die past binnen het palet van jouw woning. Denk vooral aan gekleurd tapijt in warme of zachte kleuren zoals roestbruin, ijsblauw, royaal bordeaux, …

Een mooie mengeling van kleuren

Een tapijt met patroon dat uit een combinatie van verschillende kleuren bestaat, kan de basis zijn voor het kleurschema van je kamer. Je tapijt is dan de inspiratiebron voor je accessoires. Kies je het tapijt nadat je de meubels hebt geplaatst, dan kan de juiste kleurencombinatie de bestaande kleuren in je kamer accentueren of verbinden.

Gekleurd tapijt

Mix en match

Hoe doe je dat nu? Je kamer en je tapijt op elkaar afstemmen? Enkele voorbeelden om je op weg te helpen:

  • Kies in je eetkamer voor vier neutrale stoelen en twee gekleurde stoelen en leg een tapijt in diezelfde kleur.
  • In een klassiekere woning kan je een tapijt leggen in dezelfde kleur als de stoffen zitting van je stoelen. Of een tapijt dat iets lichter of donkerder is dan de kleur van je zetel.
  • Koos je in een bepaalde kamer voor een accentmuur? Of hangt er een opvallend kunstwerk? Die kan je complementeren met een tapijt in een bijpassende kleur.

Vind je het zelf lastig om de juiste combinaties te maken? Weet dat er in elke stijl en in elke prijsklasse veel mogelijk is. Kom eens langs in onze toonzaal en breng foto’s van je interieur mee, dan kunnen we makkelijker de juiste suggesties doen.

Graag een gekleurd tapijt op maat?

Mag het heel uniek en persoonlijk zijn? Bij Verco Tapijten kan je een gekleurd tapijt laten samenstellen op maat van je eigen interieur. Bijvoorbeeld op basis van je favoriete schilderij. Of met je lievelingskleuren in het achterhoofd. Verco Tapijten geeft elk interieur graag sfeer en kleur. Onze interieuradviseurs wijzen je de weg in ons kleurrijk assortiment in de toonzaal in Hamme.

Scroll naar boven