Een keukentapijt, is dat een goed idee?

Bij Verco Tapijten vinden we van wel. Een keukentapijt brengt leven in het hart van je woning. Het zorgt voor nog meer warmte en gezelligheid op de plek waar je als familie veel tijd met elkaar doorbrengt. En ja, in de keuken wordt al eens gemorst, waardoor er vuil in het tapijt trekt. Maar met het juiste materiaal, hoeft dat geen probleem te zijn.

Keukentapijt? Kies voor laagpolig

Kies in de keuken liefst voor een laagpolig tapijt en vermijd hoogpolige tapijten. Die zijn veel moeilijker om te reinigen waardoor de herinnering aan dat gezellige ontbijt met warme chocolademelk net iets te lang blijft hangen in je keukentapijt.

Materiaal en afwerking

Ideaal in de keuken zijn wol- of polyamidevezel. Beide vezels zijn slijtvast en je kan ze makkelijk schoonmaken. Ook linnen, sisal, katoen of chenille zijn goede opties, maar die materialen zijn goedkoper en minder vlekbestendig. Een handgeknoopt tapijt geeft je mooie leefkeuken net dat tikje extra. Een stuk vasttapijt dat tegen een stootje kan, is dan weer ideaal voor een drukke gezinskeuken.

Vermijd struikelgevaar

In de keuken loop je al eens rond met een warme ovenschotel of een karaf boordevol zoete ijsthee. Daarmee struikel je liever niet over je keukentapijt, toch? Vermijd daarom vasttapijten die afgewerkt zijn met een dikkere boord. Daar val je makkelijker over en de stof waarvan de boord is gemaakt (vilt, leder, …) is vaak gevoelig voor vlekken. Tapijten van hoogwaardige kwaliteit krullen niet op, blijven mooi vlak liggen en bieden aanzienlijk meer veiligheid.

Kies je tapijt groot genoeg

Ligt je tapijt onder de eettafel? Zorg er dan voor dat de achterste poten van je stoel niet van het tapijt glijden wanneer je je stoel achteruit schuift. Zo vermijd je dat je met je stoel het tapijt omhoog trekt. Da’s niet handig, want zo krijg je lelijke rimpels en vergroot je de kans op struikelen.

TIP: Zorg ervoor dat je tapijt minstens 50 cm breder is dan je tafel. Heb je brede stoelen rond de tafel staan? Dan is 70 cm comfortabeler.

Eiland of bar?

Ook het populaire keukeneiland of de gezellige ontbijtbar kunnen een keukentapijt verdragen. Denk aan een loper voor een beetje extra bescherming van je vloer. Of kies een groter tapijt om de eetruimte op een leuke manier af te bakenen.

Lekker kleurrijk

Zoek je een keukentapijt, skip dan liever lichte en effen kleuren. Zeker als je op zondagochtend na het ontbijt met pistolets niet alle kruimels wil kunnen tellen. Een beetje kleurschakering of een fijn patroontje zorgt ervoor dat vuil minder snel opvalt.

TIP: Geef je je keuken graag een vrolijke twist? Kies dan voor opvallende kleuren of een toffe print. Een keukentapijt mag er gerust anders uitzien dan de andere tapijten in je leefruimte. Zo baken je de ruimte af en breng je wat leven in het hart van je woning.

Vraagt jouw keuken om een gezellig keukentapijt? Bij Verco Tapijten helpen we je graag aan een exemplaar dat past bij jouw smaak en jouw levensstijl. Kom gerust langs in onze toonzaal voor advies.

Scroll naar boven