De perfecte kleur voor je tapijt kiezen? Gebruik deze 4 tips

De kleur van een tapijt is bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Je gaat er dan ook best niet te licht over. In dit artikel delen we vier tips om rekening mee te houden bij de keuze van de juiste kleur.

1) Kies een kleur in functie van de ruimte en het interieur

Word je tapijt dé blikvanger van de kamer of gaat hij volledig op in het interieur? Veel hangt af van de kleurkeuze. Vermijd in elk geval felle kleuren en grote dessins in een druk interieur. Ga liever voor sereniteit en soberheid. Dit in tegenstelling met een neutraal interieur, waar je wél alle registers mag opentrekken.

Kies ook steeds in functie van de ruimte waar het tapijt terecht zal komen. In een eetkamer is een boord belangrijk. Die ligt vrij en valt dus op. In een salon valt het middenvlak dan weer meer op. De boord verdwijnt meestal onder de fauteuils en is dus minder van belang.

2) Hou rekening met de vloerbekleding

Een tapijt verbindt alle interieurelementen in een kamer en maakt er een geheel van. Precies daarom zorg je het best voor voldoende contrast met de vloer of ondergrond. Zo creëer je rust en harmonie in de ruimte. Op donkere parket, bijvoorbeeld, staat een licht tapijt erg mooi. Op een lichte tegelvloer kies je dan weer beter voor een donkerder tapijt.

3) Is er een accentkleur? Trek de lijn dan door

Is er een kunstwerk in een bepaalde kleur of accentmuur aanwezig in de ruimte? Het is erg mooi als je een tapijt in die kleur kiest. Zo voeg je eenheid en harmonie toe aan de kamer.

4) Neem een aantal kleuren uit je interieur mee naar de tapijtzaak

Het is heel belangrijk bij je keuze dat je weet of je tapijt wel past in jouw interieur. Breng daarom steeds een aantal zaken mee van thuis die je kunnen helpen bij je keuze. Een staal met verf, een vloertegel of parketplank vertellen je veel meer dan je denkt. Zo kun je een goeie voorselectie maken. In een tweede fase kun je vragen aan de tapijtzaak om de geselecteerde tapijten bij jouw thuis voor te stellen. Zo weet je vóór aankoop perfect of je de juiste keuze hebt gemaakt.

Ben je op zoek naar een nieuw tapijt voor jouw interieur? Kun je wel wat kleuradvies gebruiken? Kom eens langs in onze showroom. Onze interieurexperts denken met je mee om tot een perfect resultaat te komen.

Scroll naar boven