Tapijt en vloerverwarming: een goeie combinatie?

Een tapijt zorgt voor sfeer en gezelligheid in je interieur én is een prachtige blikvanger. Bovendien is het lekker zacht aan de voeten. Maar kan je een tapijt en vloerverwarming met elkaar combineren? Wij gingen voor jou op onderzoek.

Enkele voorwaarden 

Laten we meteen met de deur in huis vallen: ja, je kan een tapijt combineren met vloerverwarming. Maar er zijn wel enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Een tapijt heeft van zichzelf een isolerende werking. Dit betekent dat een vloerkleed de warmte van je vloerverwarming kan tegenhouden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Let er daarom op dat je een tapijt koopt dat geschikt is voor vloerverwarming. Zo kies je best voor een tapijt waarvan de rug niet afgesloten is. Bij tapijten met een gesloten of vaste rug hoopt de warmte op onder het vloerkleed wat voor problemen kan zorgen. Vraag ook na of de producten die in de rugafwerking gebruikt zijn, geschikt zijn voor vloerverwarming. Zo voorkom je geurhinder en prikkende ogen.

Sommige tapijten kunnen ook statisch worden als je ze combineert met vloerverwarming. Dan krijg je schokjes wanneer je op je vloerkleed loopt of computerwerk doet. Het is dus van groot belang om voor kwalitatieve vezels te kiezen zodat je dit niet voorhebt.

Kies het juiste tapijt

Niet elk tapijt is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Vermeld dus zeker in de winkel dat je specifiek op zoek bent naar een tapijt dat combineerbaar is met vloerverwarming. De rug van het tapijt mag bijvoorbeeld niet gemaakt zijn van plastic, mouche of latex. Hierbij is het warmteverlies van de vloerverwarming te groot omdat deze materialen geen warmte doorlaten. Handgeknoopte tapijten zijn dan weer wel ideaal voor vloerverwarming omdat de knopen warmtedoorlatend zijn. Ook hoogpolige tapijten met een open rug kunnen perfect.

Meer weten over tapijt en vloerverwarming? 

Ben je van plan om een tapijt en vloerverwarming met elkaar te combineren? Laat je dan goed informeren bij je aankoop. Reken op het professionele advies van Verco Tapijten. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Hamme.

Scroll naar boven