Een vloerkleed in de badkamer, is dat een goed idee?

Ben je uitgekeken op de saaie traditionele badmatten in je badkamer? Ga dan voor een vloerkleed in je badkamer! Je zal zien, met een mooi hedendaags tapijt fleur je je badkamer in één, twee, drie op. Maar opgelet: niet elk type tapijt is geschikt voor een vochtige ruimte.

Geen koude voeten meer 

De tijd dat een tapijt enkel thuishoorde in de woonkamer of de slaapkamer is voorgoed voorbij. Tegenwoordig vinden we tapijten ook steeds vaker terug in de badkamer. Vaak wordt gedacht dat de badkamer geen geschikte plaats is voor een vloerkleed, maar niks is minder waar. Tapijten bestaan in allerlei verschillende materialen, waaronder ook polypropyleen. Dit materiaal kan perfect tegen een spatje water en wat sop. Het neemt nauwelijks vocht op en is dus ideaal voor de badkamer!

Ben je wat uitgekeken op je badkamer? Daar biedt een vloerkleed de perfecte oplossing voor. Met een hip vloerkleed geef je je badkamer een heuse make-over in no-time. Bovendien is het niet alleen stijlvol, een tapijt zorgt er ook voor dat je steeds heerlijke warme voeten hebt. Veel aangenamer dan die koude badkamervloer.

Zo kies je het juiste vloerkleed voor je badkamer

Doordat de badkamer een vochtige ruimte is, kan je er niet eender welk type vloerkleed neerleggen. Zo zijn natuurlijke materialen in vochtige ruimtes een absolute no go. Daarom raden we je aan om voor een vloerkleed te kiezen dat gemaakt is van polypropyleen.

Heb je een gladde tegelvloer in de badkamer? Dan kies je best voor een antislipvloerkleed. Het vermijdt glijpartijen en is vooral voor kinderen een echte aanrader. Bovendien blijft een tapijt met antislip steeds mooi op zijn plaats liggen. En nog een laatste voordeel: er bestaan vloerkleden voor de badkamer in allerlei kleuren, vormen en formaten. Of je nu een moderne, klassieke, landelijke of industriële badkamer hebt: je vindt zeker een tapijt dat perfect bij jouw badkamerstijl past!

Meer weten?

Wil je graag meer weten over een vloerkleed in de badkamer? Ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw situatie? Neem dan snel contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Hamme. Onze interieuradviseurs staan je graag bij met raad en daad!

Scroll naar boven