Dit zijn de woontrends voor 2022

Ben jij een echte interieurliefhebber? Hou je ervan om de inrichting van je woning regelmatig te veranderen? En wil je weten wat de woontrends zijn voor 2022? Wij gingen voor jou op onderzoek!

Trend 1: Oase van rust

Van je huis een echte thuis maken werd de laatste jaren steeds belangrijker. Je huis moet een plek zijn waar je je veilig voelt en tot rust komt. Daarom vormen neutrale tinten de basis dit jaar. Denk aan de kleuren wit, beige, grijs en zwart. Combineer deze kleuren met een minimalistische inrichting en je interieur zal warmte en rust uitstralen. Ook Japanse of Scandinavische elementen en materialen zoals hout en steen passen perfect bij deze trend.

Trend 2: Rond en zacht

Deze trend kwam vorig jaar al even piepen, maar is ook zeker in 2022 een blijvertje. Ronde vormen en zachte materialen ogen vriendelijk en creëren comfort. Zo zien we meubels met ronde vormen alsmaar vaker opduiken. Deze trend kan ook perfect in je interieurdecoratie terugkomen. Denk aan een heerlijk zacht en rond tapijt, ronde kaarsen, schalen,…

Trend 3: Breng buiten naar binnen

Ook de natuur blijft inspireren in 2022. Want waar kom je meer tot rust dan in de natuur? Het gebruik van marmer, hout en graniet blijft dus ook dit jaar enorm populair. Daarnaast vertaalt deze trend zich ook in grote open ruimtes. Geen afgesloten ruimtes meer, maar lichte en open ruimtes nemen de bovenhand. Daarnaast passen mooie, grote planten perfect in dit plaatje.

Trend 4: Een vleugje nostalgie

Retro en de Urban jaren ‘90 maken hun comeback dit jaar. Dit hebben ze te danken aan hun speelse, optimistische uitstraling. Denk je aan retro stijl, dan denk je aan de kleuren okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit. De lijnen zijn rond en zacht, maar ook strak en grafisch. Koele ruige materialen zoals beton en steen in combinatie met felle uitgesproken kleuren kenmerken dan weer de Urban jaren ’90 stijl.

Meer weten over de woontrends voor 2022?

Wil je meer weten over de woontrends van 2022 of meer inspiratie opdoen? Kom dan eens langs in onze toonzaal in Hamme. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de nieuwste interieurtrends!

Scroll naar boven