Wat is een hoogpolig tapijt?

Een hoogpolig tapijt is extra zacht aan de voeten en heeft een erg knusse uitstraling. Maar welke variaties zijn er zoal? En waar moet je op letten om je hoogpolig tapijt in topconditie te houden? In dit artikel zetten we de belangrijkste weetjes op een rij.  

We spreken van hoogpolig tapijt als de poolharen langer zijn dan 2,5 centimeter. De term heeft dus niets te maken met de dichtheid of de kwaliteit van het tapijt. Hoogpolige tapijten zijn beschikbaar in verschillende materialen: wol, katoen, linnen, (kunst)zijde, viscose, … Het is die diversiteit én de uitstraling die hoogpolige tapijten zo gegeerd maken. 

Hoe zorg je voor mooi rechtopstaande poolharen? 

Hoe langer de poolharen, hoe makkelijker ze plat gaan liggen. Wil je altijd mooi rechtopstaande haren? Kies dan een wollen tapijt. De vezel heeft een grote veerkracht zodat platte haren na enige tijd automatisch weer rechtveren. Wist je trouwens dat sommige fabrikanten tussen de lange haren ook enkele korte haren plaatsen. Die dienen als steun, zodat de lange haren langer rechtop blijven staan. Andere vezels zijn minder veerkrachtig. Er zit dan niets anders op dan je hoogpolig tapijt te stofzuigen of te kammen.  

Hoogpolig tapijt onderhouden 

En dat brengt ons naadloos bij het volgende topic: een hoogpolig tapijt moet je relatief vaak stofzuigen. Er kruipen namelijk gemakkelijker kruimels tussen de lange haren. Klop het tapijt ook minstens één keer per jaar helemaal uit. Je zult ervan versteld staan hoeveel vuil eruit komt. 

Hoogpolig tapijt kopen? 

Ben je op zoek naar een hoogpolig tapijt? Onze collectie is even uitgebreid als divers. Kies je voor ultradonzige, hoogpolige tapijten van honderd procent wol, ga je voor een combinatie met zijde of linnen, of wens je een tapijt met meer structuur? Onze interieurexperts loodsen je doorheen het  aanbod. Tot binnenkort in onze showroom

Scroll naar boven