Welk tapijt past het mooist bij een grijze zetel?

Heb je een grijs salon en wil je wat leven in de brouwerij brengen? Dan is een tapijt de beste manier om wat kleur toe te voegen. Grijs laat zich combineren met verschillende tinten, maar het is ook een complexe kleur. Voorzichtigheid is dus geboden. Ontdek hier welke kleuren werken en welke niet.

Veel kleurcombinaties mogelijk met grijs

Grijs is een neutrale kleur. Er zijn heel wat kleurcombinaties mogelijk, maar elk geslaagd interieur is een totaalplaatje. Hou dus niet enkel rekening met de zetels, maar ook met het meubilair, de gordijnen en andere decoratieve elementen.

Een sober en strak interieur

Hou je het graag sober? Kies dan een tapijt in een iets lichtere of donkerdere grijstint dan de zetel. Let er wel op dat je voldoende contrast opwekt. Hou je het graag strak, probeer dan de combinatie met een zwart, ijsblauw of blauwgrijs tapijt. Let wel, vlekken springen extra in het oog op dergelijke donkere tinten. Iets om rekening mee te houden dus.

Warmere combinaties met grijs

Heb je het liever iets warmer en gezelliger? Kies dan een beige tapijt of een tapijt in zandkleur. Deze meer landelijke look is even stijlvol als tijdloos. Donkerbruine tinten matchen minder goed met grijs. Heb je het liever iets koeler? Probeer dan combinaties met blauw en groen.

Andere geslaagde combinaties met grijs zijn oker, oranje-rood of roest. Al deze tinten geven karakter aan je interieur.

Tip: kom voorbereid naar onze toonzaal en breng een stuk stof of een foto mee van je interieur. Zo kun je beter inschatten of je tapijt een match is.

Scroll naar boven