Wooninspiratie: geef je interieur een unieke touch met een bijpassend tapijt

Naturel, oosters of kleurrijk? Voor elk interieur bestaat er een tapijt dat perfect past. Met het juiste vloerkleed voeg je sfeer toe en maak je een woonruimte helemaal af. Bovendien is een tapijt ook nog eens een prachtige blikvanger. Kan je wel wat wooninspiratie gebruiken? Wij geven je in deze blog tips hoe jij in het nieuwe jaar je interieur een unieke touch kan geven met behulp van een bijpassend tapijt.

Ga voor een mix van oude en nieuwe elementen

Er zijn in een bestaand interieur altijd wel stukken die je graag wil behouden vanwege hun emotionele waarde. Zeer begrijpelijk, maar hou er wel rekening mee dat het de stijl mee beïnvloedt. Toch hoeft dit zeker geen spelbreker te zijn. Met een passend tapijt kan je een leuke mix creëren van deze oude en nieuwe elementen. 

Kies de juiste afmeting van je tapijt

De afmeting van een tapijt is heel belangrijk. Een te groot vloerkleed kan je interieur zwaar laten ogen en de ruimte er kleiner uit doen zien. De poten van de kasten plaats je beter niet op het tapijt. Dit zorgt voor een overvol effect. De juiste afmeting van het tapijt heeft als optisch effect dat de ruimte groter lijkt. Tapijten over elkaar leggen is ook niet meer van deze tijd. Bewaar dus voldoende afstand, zodat je meer parket of andere vloerbekleding ziet. Zo creëer je ruimte en deel je deze ook gezellig in.

De finishing touch

Voeg naast een nieuw tapijt ook nog enkele kleurtjes toe met behulp van kussens of enkele pittige decoratie-elementen en je interieur ziet er al helemaal anders uit!

Meer wooninspiratie opdoen?

Is jouw interieur aan vernieuwing toe en kan het een unieke eyecatcher gebruiken? Kijk dan voor meer wooninspiratie tussen onze realisaties of kom langs in onze toonzaal te Hamme. Ontdek onze veelzijdige collectie tapijten en til je interieur naar een hoger niveau.

Scroll naar boven