Welk tapijt kies je het best in de kinderkamer?

Een tapijt in de kinderkamer, je ziet het steeds vaker. Het is dan ook een heerlijk zachte en comfortabele keuze én je kan er de kamer van je oogappel op een leuke manier mee inrichten. Bovendien creëer je sfeer en een warme uitstraling, de ideale omgeving voor je kids om in op te groeien.

Wat is het doel?

Als eerste is het belangrijk om na te denken over het doel dat het vloerkleed gaat hebben. Wil je een groot vloerkleed waar je kinderen op kunnen spelen, of kies je voor een kleiner tapijt om een speciaal hoekje van de kamer te accentueren? Met een klein rond tapijt kan je een knus leeshoekje op een leuke manier aankleden. Een groot tapijt midden in de kamer is dan weer een heus speelparadijs voor de kids. Ze kunnen er naar hartenlust met de poppen of de auto’s spelen. Eens je het doel van het vloerkleed voor ogen hebt, kan je de vorm en de grootte ervan bepalen.

Welk materiaal is aan te raden?

Ook het materiaal van het vloerkleed hangt af van het doel. Vindt je oogappel het heerlijk om met de blote voeten te verdwijnen in een zacht tapijt, of om erop te rollen, kruipen of te liggen? Dan kies je best voor een hoogpolig tapijt. Maar als je kind niets liever doet dan te spelen op een tapijt is een hoogpolig vloerkleed niet meteen de beste keuze.

Ook als je kind allergisch is aan stof, is een vloerkleed met hoge polen minder aan te raden. Een laagpolig vloerkleed daarentegen trekt veel minder stof aan én is ook gemakkelijker schoon te maken. Een laagpolig tapijt is dan ook vaak de beste keuze voor de kinderkamer.

Meer informatie nodig?

Wil je graag nog meer informatie over een tapijt in de kinderkamer? Ben je benieuwd naar wat er mogelijk is in jouw situatie? Neem dan snel contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal in Hamme. Onze interieuradviseurs staan je graag bij met raad en daad!

Scroll naar boven